Covid-19

Ons land ligt nagenoeg plat. Iedereen heeft huisarrest en leeft in doodsangst. Onze overheid lijkt totaal overspannen en verspreiden, elke kans die ze krijgen, nog meer angst onder de mensen.

Realiteit? Opportunisme? Samenzwering? Of all-of-the-above?

Ik weet het niet en kan het wellicht ook niet weten. Ik beperk me daarom tot wat ik weet en concentreer me daarop:

Wat is van belang? :

  1. Is er een reëel gevaar? En waaruit blijkt dat? Zoals ik uit de (officiële) informatie kan opmaken gaan en gingen er, ten tijde van de lockdown, niet meer mensen dood als normaal in de tijd van het jaar. Sterker nog, het griepvirus begin 2018 vergde veel meer doden. Ik zie dus het reële gevaar NIET.
  2. Wat is de gemiddelde leeftijd van de (corona) overledenen? En wijkt dat af van het landelijk gemiddelde? Wederom NEE. Beide liggen een beetje boven de 80, vrouwen wat ouder als mannen. Geen vreemde constateringen.
  3. Zijn de cijfers in de landen die NIET meedoen aan de lockdown (zoals Zweden, Japan) drastisch erger? Nogmaals NEE. Geen rare veranderingen. Sterftecijfers op landelijk gemiddelde voor de tijd van het jaar.
  4. Worden er systematisch (grond en/of mensen-)rechten geschonden? JA, volmondig JA. Ernstige beperking van vrijheid, catastrofaal inkomstenverlies voor velen, bedrijven die dit niet volhouden, geïsoleerde bejaarden, (nood)wetten die er in recordtijd worden doorgedrukt, etc, etc.

Ik wil alle meningen en (samenzwerings-)theorieën laten voor wat ze zijn. Iedereen mag ervan denken wat ze willen. Nogmaals, ik concentreer me op de officiële berichtgeving. Cijfers van WHO en RIVM e.d. En kom dan al tot de conclusie dat ik er NIETS van begrijp, helemaal NIETS.

Totaal buitensporige maatregelen die, volgens mij, catastrofale impact gaan krijgen in de komende tijd. Financieel, psychisch, hoe we omgaan met elkaar, hoe de overheid omgaat met zijn burgers. En dat alles omdat er een virus zou heersen dat lijkt op de griep. En voordat weer iemand gaat roepen “het is geen griep!”: De symptomen zijn hetzelfde en de vergelijking wordt constant gemaakt door zowel WHO als RIVM dus mag ik dat ook.

Ik heb, in mijn blog, al eens meer de vraag gesteld: “zijn we collectief gek geworden?” maar nog nooit was die vraag zo gelegitimeerd als nu. De vraag die blijft is: HOE KOMEN WE HIER (ongeschonden) UIT?


Dit bericht is geplaatst in Corona. Bookmark de permalink.